Hoe kies je de perfecte deken voor je kindje?

Hoe kies je de perfecte deken voor je kindje?

Het kiezen van een warme deken voor je baby is essentieel voor hun comfort en veiligheid.

Om de juiste keuze te maken, kun je de volgende tips overwegen.

  • Kies de juiste maat en dikte

Kies allereerst de juiste maat en dikte, zorg ervoor dat de deken groot genoeg is om je baby te bedekken, maar niet te groot om gevaar te voorkomen. Zo kan je bij ons kiezen voor een wiegformaat (geschikt voor alle wiegjes en co-sleepers) en voor een ledikant formaat. Voor koudere maanden zijn dikkere dekens zoals onze teddy of bamboe dekens ideaal, terwijl dunnere dekens zoals onze mousseline dekens geschikt zijn voor de hele warmere dagen. Onze bamboe dekens zijn geschikt voor alle 4 seizoenen, omdat ze warmte regulerend zijn.

  • Kies voor ademende materialen

Baby's kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren, dus het is belangrijk om ademende materialen te kiezen voor warme baby dekens. Katoen en bamboe zijn de beste opties omdat ze zacht zijn voor de babyhuid en helpen bij het voorkomen van oververhitting.

  • Werk met laagjes

Doordat het weer, vooral in Nederland, erg wisselvallig kan zijn is het fijn om met laagjes te werken. Onze bamboe dekentjes zijn geschikt voor ieder seizoen, maar hebben niet de dikte van onze teddy dekens. Hierdoor kan het fijn zijn om nog een lakentje te gebruiken als het erg koud is, als extra laagje. Of wanneer je je kindje liever een slaapzak aan doet, is een bamboe deken ook erg fijn.

  • Personaliseer het dekentje met naam

Om het dekentje persoonlijk te maken, kan je het dekentje laten borduren met de naam van je kindje. Zo heeft je kindje een uniek dekentje en een mooie, waardevolle herinnering voor later.

Terug naar blog