Maatadvies

MAATADVIES

Wij hanteren bij de meeste artikelen dubbele maten, hierdoor kunnen onze items vaak lang doorgedragen worden. Daarnaast melden we bij de meeste artikelen ook voor welke maand het geschikt zou kunnen zijn. De maanden zijn uiteraard indicaties, want ieder kindje groeit anders waardoor het niet perse met de maanden overeen hoeft te komen. 


Leggings
Bij de dubbele maten geldt dat de hoogste maat (dus bijvoorbeeld bij een maat 86/92 de maat 92, bij een maat 98/104 de maat 104) over het algemeen leidend is. 

Flared pants
Twijfel je over de maat van een flared pants? Het is vaak beter om de flared pants iets korter te hebben dan te lang, omdat je met te lang het niet kan oplossen. Te kort maakt dan met schoenen bijvoorbeeld niet zoveel uit. 

Knitwear/truien
Sommige maten slaan een maat over, bijvoorbeeld de knit truien of de leggings, dit komt doordat er niet veel verschil tussen de 2 maten zit.


Weet je niet welke maat je moet nemen? Je kunt je kindje opmeten, de lengte is dan de maat die hij/zij moet hebben. Bijvoorbeeld: is je kindje 106 cm, dan kun je maat 104/110 nemen. 

Wij kopen onze artikelen in bij verschillende leveranciers, hierdoor kan het ook voorkomen dat de maten per item ook kunnen verschillen. Indien een item groter of juist kleiner uitvalt, melden we dit in de beschrijving.